طرف نشسته بوده تو رستوران و داشته چلوکبابش رو میخورده که میبینه یکی داره تق تق میزنه به شیشه. ازش میپرسه ها؟ چیه؟ طرف میگه پیازم بخور. این خاطره همیشه از زبان مشتری رستوران نقل شده و تبدیل به جوک معروف و محبوبی شده، در حالی که اگر از زبان شخص پشت شیشه نقل شود، تبدیل به درامی کوتاه و غمنگیز میشود. نیازمندی فقیر و بیچاره سر ظهر با جیب خالی و گرسنه از جلوی رستوران رد میشود و اوج خواهش و حسرتش را در توصیه به خوردن پیاز نشان میدهد. آن کباب خورده شد، ما و شما ماندیم و خندیدیم ولی اون بیچاره گرسنه موند. کباب غذای گرانقیمتی نیست اما کبابهای گرانقیمت و عجیبی در رستورانهای شهر پیدا میشود که حتی یکبار امتحان کردنش هم از عهده هرکسی برنمی آید.
اگر درآمد و وضع زندگیتان اجازه نمیدهد اتومبیل داشته باشید، اگر توان مالی مسافرت استانبول را ندارید، اگر تلویزیونتان هنوز لامپی است، اگر مکه نمیتوانید بروید، اگر دختر دم بخت دارید و هزاران اگر دیگر، امکان خوردن کباب در هر صورت برایتان مهیاست. برگ و شیشلیک نشد، چنجه و ترش نشد، میگو و سالمون نشد، جوجه و بال نشد، کوبیده همیشه ممکنه. در هر صورت کباب را با لذت بخورید تا بفهمید که در لحظه درک لذت خوردن کباب، ثروتمندترین شخص روی زمین هستید و از تمامی غمها آزادید، مشکل مالی که هیچوقت حل نمیشه.
کوبیده ارزانترین و محبوبترین کباب ایران است که گرچه در آن گوشت جایگزین چربی و پیاز شده، اما با گوشت کمتر در مقابل کباب برگ و چنجهی تمامن گوشت، محکم ایستاده و پا به پای آنها سفارش داده میشود.
از گرانقیمتترین کبابها نیز میشود به کباب ماهی اوزون برون اشاره کرد که این حقیر فقط سه بار آن طعم عجیب را چشیدهام. در وصف طعم این ماهی دماغ دراز همین بس که از شکمش گرانقیمیتترین خوردنی بشر، خاویار بیرون کشیده میشود و گوشتش در مقایسه با گوشت سایر ماهیها، مثل تفاوت گوشت بره با سوسیس است. استخوان ریز ندارد و بافت دنبهای و لطیفش، پس از طبخ بر خلاف گوشت ماهی معمولی، از نسوج کوچک بهم پیوسته تشکیل نشده و ریش ریش نخواهد شد. البته با تمام توصیفات و تعریفهایی که از این ماهی شنیدهاید، اوزون برون آن چیزی نیست که حتمن باید قبل از مرگ چشیده باشید.
پ.ن. علم بهتر است یا ثروت؟ پاسخ: کباب
پ.ن. کی بریم شمال؟
عالی
ReplyDelete