Monday, April 29, 2013

چشمان همیشه گشنه - 38




یک واقعیت غم‌انگیز در مورد دلمه اینست که اکثر آدمها موقع طبخ این محبوب ابدی، آنقدر از سبزیجات معطر و ترش‌سازهای گوناگون استفاده می‌کنند که استخوان‌بندی اصلی طعم دلمه، یعنی همنشینی مزه‌های برگ و برنج و گوشت و لپه از بین می‌رود. دلمه را اجازه دارید فقط با ماست رقیق شده و یا غوره ترش کنید و باید از زدن سبزیجات به آن بپرهیزید. دلمه سمبوسه نیست که چهارچوبی از نان، صرفن برای نگهداری محتویاتش داشته باشد، برگ انگور خودش جزئی از ساختار دلمه است و نگه‌دارنده تنها نیست چون حتی می‌شود ساختار دلمه را از پیچانیده به طبقاتی تغییر داد و با حفظ همان طعم و مزه، دلمه را ساده‌تر ساخت.

اینجا را هم بخوانید

2 comments:

  1. دلمه هاش سوخته اینجا تازه وا هم رفته دلمه نباید وا بره.

    ReplyDelete
  2. یک جایی باید باشد برای وقتی که مادری خاله ای مادر برزگی و کلن همه ی آنها که دلمه هایشان را قبول داری در دسترس نبودند دلمه داشته باشد و تو روز تولدت خود تنهایت را دعوت کنی به سر سفره ای پر از دلمه آن هم با ماست و کمی هم نان سنگک تازه

    ReplyDelete