اگر در جهان هستی، لیمو رایجترین طعم ترش باشد، زیباترین طعم ترش، طعم آلبالوست. یه تیله ریز که آنقدر هویت دارد که رنگش هم شده جزئی از رنگها، رنگ قشنگ آلبالوئی.
اغلب پس از دانهکشی با شکر مخلوط میشود و پس از چند قـــُــل، با کش آمدن آب ریخته از کفگیر، تبدیل به مربای مرغوب و خوشرنگی میشود که نوع خانگیش بر خلاف انواع کارخانهای، به مراتب اعلاتر است. صیقل خوردگی آلبالو با شکر، بی آنکه آب اضافه شده باشد، باعث حفظ فرم و جلای آلبالویی معرکه و براق ماندنش پس از مرباسازی میشود. اتفاقی که در کارخانه نمیافتد و مربا را تبدیل به تودهای بدرنگ و نامفهوم میکند که تنها مزه آلبالو میدهد. این اتفاق، برای تمشک هم میافتد.
چای آلبالو سادهست، آب و آلبالو را در قوری برای چند ساعت دم بدهید - دم دادن یک اصطلاح شمالیست - تا عصارهی آن کشیده شده و برای نوشیدن آماده شود.
No comments:
Post a Comment